Čišćenje snega Beograd – Zimska bajka

Čišćenje Snega

U zimskim danima najviše prija toplina doma i ušuškanost, ali često to uživanje prekine briga – čišćenje snega Beograd.

Iako mnogi uživaju u snežnoj idili, treba se brzo vratiti u realnost, naročito ukoliko živite u gradu. Bezbednost je uvek na prvom mestu, pa treba temeljno ukloniti sneg sa prolaza i učiniti ga bezbednim.

Trotoari mogu da budu puni „zamki“ ukoliko se sneg ne očisti sa njih. Ledenice mogu ozbiljno da ugroze živote prolaznika, pa je čišćenje snega Beograd, ali i u drugim gradovima Srbije prioritet!

Zašto je bitno čišćenje snega Beograd?

Kada padne prvi sneg u sezoni, on može biti zaista uzbudljiv ali samo za decu. Odrasli, naročito ako žure na posao ili da završavaju druge obaveze, nalaze se u problemu.

Ukoliko puteve zaveje sneg, oni postaju neprohodni, što predstavlja veliki problem mnogim građanima. Neprohodni putevi nisu jedini problem koje sneg donosi, već tu spadaju i ledenice, kao i ledene brane.

Ručno Čišćenje Snega

U slučaju da se sa puteva ne očisti sneg na vreme, topljenjem i ponovnim smrzavanjem snega oni postaju klizavi, jer se tako stvara sloj leda na njima. Klizavi putevi predstavljaju veliki problem, jer se lako mogu desiti nezgode i vozilo može skliznuti s puta ili pešak može pasti na trotoaru, stepenicama…

Slično topljenju snega, ledenice na vašem krovu treba shvatiti ozbiljno. Iako izgledaju kao ukras, stvaranje ledenica može predstavljati opasnost. Kada nedostaje izolacija potkrovlja, povećanje toplote unutar kuće dovodi do topljenja snega. Topljeni sneg zatim kaplje sa krova i ponovnim smrzavanjem stvara ledenice. Ukoliko se ledenice ne uklone na vreme i otpadnu, mogu nauditi prolaznicima, napraviti štetu na vozilima ili građevini.

Ledenice su često znak da na vašem krovu postoji i ledena brana, a one mogu naneti značajnu štetu krovu i unutrašnjim zidovima. Ledena brana se obično stvara kada na krovu ostane značajna količina snega. Ukoliko je temperatura u potkrovlju iznad tačke smrzavanja, zagreva se krov, čime se topi sneg na njemu. Otopljen sneg se pretvara u vodu koja se zatim spušta do nadstrešnice i ponovo se smrzava. Na ovaj način led formira branu koja se polako gradi, kako smzava sve više i više otopljenog snega. Voda koja se tu zadržava, na kraju se probija i počinje curiti kroz krov i u prostorije. Ovo može dovesti do vlage unutar kuće, a kasnije i do buđi.

Čišćenje snega Beograd – Kako posao odraditi kvalitetno?

Kada napada sneg i prekrije prilaze i trotoare, otežava se kretanje ljudi i prilaz osobama kojima je potrebna pomoć. Prohodnost puta je od velikog značaja i ukoliko se ne održava adekvatno, može imati tragične posledice.

Održavanje prohodnosti puteva i trotoara se može sprovesti na više načina.

Jedan od načina jeste da sami očistite prilaz i trotoar ispred svoje kuće ili zgrade. Ova opcija je korisna ukoliko imate malo prostora za održavanje ili ograničen budžet. Količina padavine može uticati na način na koji će se sneg očistiti.

Najklasičniji način čišćenja snega jeste lopatom, jer su troškovi niski, gotovo nikakvi, a životna sredina ostaje neoštećena. Kako bi se sneg sa trotoara i prilaza uklonio, potrebno je posedovati fizičke sposobnosti za to. Takođe, ovaj način čišćenja snega oduzima najviše vremena.

Čišćenje Snega bagerom

Drugi način čišćenja snega je so. Ovaj način takođe pripada među jeftinijim metodama čišćenja, ali ima svoje nedostatke. Iako so odlično topi manje snežne padavine ili poledicu, ima štetne uticaje na životnu sredinu. Najopasnije može uticati na kućne ljubimce ukoliko ih progutaju.

Drugi način čišćenja snega je so. Ovaj način takođe pripada među jeftinijim metodama čišćenja, ali ima svoje nedostatke. Iako so odlično topi manje snežne padavine ili poledicu, ima štetne uticaje na životnu sredinu. Najopasnije može uticati na kućne ljubimce ukoliko ih progutaju.

Angažovanje pojedinca ili agencije za čišćenje snega Beograd je brzo i efikasno rešenje. U zavisnosti od situacije, važno je utvrditi jasne potrebe sa onim koga zapošljavate, kako bi vam obezbedili očišćenu površinu za određeno vreme. Stručni čistači snega uglavnom imaju svu potrebnu opremu kako bi se sneg očistio što kvalitetnije i brže, ručno ili mašinski. Ove agencije se takođe bave i uklanjanjem ledenica sa krovova, koje predstavljaju opasnost po građane ukoliko se odlome prilikom topljenja.

Kako da ne prekida prazničnu euforiju čišćenje snega Beograd?

Ako se odlučite da angažujete stručna lica za čišćenje snega, ili ste pak u nemogućnosti da to sami uradite, kompanija BeoControl vam stoji na usluzi.

Uz savesne i stručne ljude, čišćenje snega je lak posao i odradi se za tili čas.

Uživanje u zimskim čarolijama može da bude bez ikakvih prepreka, u krugu porodice i u svom toplom domu.

Čišćenje snega Beograd prepustite radnicima kompanije BeoControl, a vi se opustite i radujte se snegu i prazničnoj atmosferi.

BEOCONTROL LOGISTIC

Vojni put 274b, 11283 Beograd, Srbija

Kontakt

Beograd

Vojni put 274b

Telefon: + 381 11 210 60 00

Mob: +381 69 114 00 00

E-mail: beograd@ciscenjesnega.com

Niš

Radoja Dakića 51

Mob: +381 64 436 79 15

Telefon: + 381 11 210 60 00

Telefon: +381 18 549 900

E-mail: nis@ciscenjesnega.com

Ostale usluge

Mašinsko čišćenje snega

Za mašinsko čišćenje snega sa velikih površina posedujemo kompletnu mehanizaciju i opremu potrebnu da se posao obavi brzo i efikasno.

Uklanjanje ledenica

Dostupna Vam je profesionalna usluga uklanjanja ledenica sa krovova, prozora, fasada.

Čišćenje snega sa krovova

Čišćenje snega sa krovova za stambene zgrade ili poslovne objekte koje redovno održavamo, nudimo u toku čitave zimske sezone.

Odnošenje snega

Pored usluge čišćenja snega omogućavamo i odnošenje snega specijalizovanim kamionima, bez obzira o kojoj količini snega je reč.